ssssaaa kurat kui vägev!

neljapäev, 12. juuli 2007

no sellist pidu pole veel olnud ;D

L2ksin siis mingi aeg tagasi dushi alla ja anni pidi kirjutama meie suuuurest linnask2igust ja eilsest p2evast, tulin siis tagasi ja vaatasin, et ohooo, sellistest asjadest nyyd kyll nii lyhidalt kirjutada ei saa. Nii et ma v6tan nyyd yle.

PJ kirjutas meile kodus igast huvitavaid kohti, kuhu me v6iks minna, aga me suht ei viitsind vaevuda neid otsima hakata ja seiklesime niisama ringi. N2gime igasugu huvitavaid kirikuid ja katedraale :) Suht terve aeg, kui Lyoni kesklinnas h2nginud oleme, on yle j6e v2ikse m2ekese otsas paistnud yks loss, otsustasime siis v6tta ette raske m2gir2nnaku sinna. Treppe oli t6esti vist miljon, k6ndisime m66da neid oma 20 minutit kindlasti. Ja asi t6esti oli seda v22rt, lihtsalt yhel momendil oli terve see linn meie all, nii et isegi p6lved v6ttis n6rgaks. Ja kuna me enda fotosid teiega veel jagada ei saa, siis lykkan siia lihtsalt linke. Nii et siin siis vaade Fourvierelt.

Nagu Anni juba enne ytles, olid sealsamas ligidal veel Fourviere basiilika ja amfiteater. Ja nendega oli selline lugu, et kogu see ymberkaudne ala oli tegelikult kunagi olnud roomlaste asula ja seda m2ge kutsuti "the praying hilliks". L2bi aegade on see olnud ka muudeks religioonikeskusteks, lihtsalt see hilisem basiilika on nagu s2ilima j22nud. Kusjuures seal ligidal on veel yks tornike, mis praegu t2idab vist teletorni eesm2rki, aga mis kunagi ehitati Eiffeli j2rgi. Ta on kyll tunduvalt v2iksem, mingi 86 meetrit ainult, aga kaugelt on ta ikkagi nagu meie p2ris oma pisike Eiffel :) ja siin siis basiilika, amfiteater ja minieiffel :)

Kommentaare ei ole: